Avto, ki navdušuje družine

Renault espace – enoprostorec, kateri je na prenovo čakal kar neverjetnih 12 let! In sedaj je tukaj. Avto je zelo elegantne oblike in v primerjavi z prejšnjim modelom ne spominja več na kocko. Tokratni espace je dolg ravno toliko kot prejšnji grand espace. Skoraj 4,9 metra dolga ladja bo lahko z vami pripeljala na dopust celotno družino s kar nekaj odvečne prtljage (saj veste: “Kaj pa če bo mrzlo?”).

Gre za vozilo, ki je zanimiv predvsem večjim in bolj zahtevnim družinam. Zato velja omeniti, da so sedeži zelo udobni ter v drugi vrsti posamični, vzdolžno pomični ter imajo isofix sidrišča. Pri potovanju na daljše relacije višje rasli potniki na zadnjih sedežih ne bodo imeli težav, saj je nad glavo še vedno dovolj prostora in tako ne bodo butali ob strop vozila.

Notranjost

Prtljažnik je ogromen, kar tudi je za takšno pričakovano. Sedeže v drugi vrsti lahko podiramo vsakega posebej s pritiskom na gumb ali pa podremo vse hkrati in tako povečamo prtljažni prostor. Velja omeniti, da ima prtljažnik raven nakladalni rob, podrti sedeži pa mu omogočajo popolnoma ravno dno.

In ker smo še pri drugi vrsti velja omeniti zadevo, ki jo bodo najbolje cenili otroci. To sta USB priklopa za polnjenje mobitelov ali tablic, le odložiti jih med vožnjo ne bodo imeli kam saj testni avto ni imel mizic na naslonjalih sprednjih sedežev. V kolikor se pa zadaj peljejo trije pa lahko medsebojno “kreganje”, kdo bo najprej polnil telefon utišamo s 12V vtičnico.

Voznikov prostor

In če se posvetimo še vozniku – prostora je povsem dovolj, tudi prostora za drobnarije mu ne zmanjka zlahka. Ob prestavni ročici imamo priročen manjši predalnik, ki je kot nalašč za odlaganje pametne kartice in podobnih zadev. V primerjavi s predhodnikom je dodan most pod katerim lahko brez težav pospravimo pol litrske plastenke in nekaj ostalih predmetov. Voznikov sedež je električno nastavljiv ter z masažno funkcijo, kar deluje zelo sproščujoče, mogoče celo preveč. Bo pa samo zaviralo, saj mu sistem zaznava spredaj vozeča vozila že od hitrosti 30 km/h naprej. Sopotnik bo malo prikrajšan – njegov sedež ni električno nastavljiv in tudi nima masažne funkcije. Sicer pa roko na srce – kolikokrat pa morate nastavljati sedež (razen če vozilo uporablja več uporabnikov)?

Sredinski naslon za roko je dovolj velik, da vanj spravimo tudi kakšno plastenko in ima zapiranje s pomočjo magneta. Sovoznik bo nad predalnikom, ki se nahaja pred njim imel sicer nekaj manjših pripomb. Predal se odpre s pritiskom na gumb, ampak zna ob tem tudi rahlo udariti v koleno.

Osrednji zaslon je odziven in s svojimi 8,7 palci oz. 22 centimetri je že skoraj na ravni sodobnih mobilnih telefonov. Na uvodnem zaslonu si lahko izberete informacije, ki vam jih bo prikazoval. Sam vmesnik zahteva nekaj manjšega privajanja, ampak se zelo hitro izkaže za uporabnega. Projicirni zaslon pred voznikom prikazuje osnovne podatke in pripomore k večji varnosti, saj nam ni potrebno umakniti pogled s ceste.

Preko vmesnika Multi-Sense določimo vozne lastnosti, ki jih bomo uporabljali. Na voljo imamo Sport, Comfort, Eco, Neutral in Perso. Izberemo lahko tudi ambientno osvetlitev vozila, kjer imamo na izbiro zeleno, rdečo, modro, vijolično in rjavozeleno barvo.

Motor ter menjalnik

Vožnja z avtomatskim menjalnikom je umirjena in menjavanja prestav ne občutimo. Opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu oddaja zvok brnenja iz zvočnika glede na stran, kjer smo se črti približali in deluje nad hitrostjo 70 km/h. Samo glasnost brnenja lahko nastavljamo preko vmesnika in lahko izbiramo po stopnjah od nemoteče do izredno moteče. V kolikor pogosto sekate črte voznega pasu boste ali izklopili sistem, ali pa se naučili voziti znotraj voznega pasu. Garantirano!

Testni avto je bil opremljen s 1.6-litrskim dCi štirivaljnikom s 160 KM moči, ki mu pomagata dva turbo polnilnika ustvari dovolj moči in navora tudi za malo hitrejšo vožnjo. Nekomu bi manjša prostornina ustvarila dvom, ampak konec koncev ima vozilo dobrih 1700 kilogramov kar pa se že pozna in za hitrejšo vožnjo že potrebuje močnejši motor. Je pa testni espace v kombinaciji s tem motorjem prijetno tih in na regionalni cesti v umirjeni vožnji brez priganjanja doseže porabo 5,6l/100 km kar je povsem odličen rezultat.