Grand scenic – pomanjšani espace

Scenic spada med kompaktne enoprostorce. Njegov povečana različica grand scenic pa mu doda kar 23 centimetrov. Renault je tako z modelom espace kot scenic ustvaril nov avtomobilski razred enoprostorcev. Ampak od tega je že kar nekaj let in tako imamo tukaj že njegovo četrto generacijo. Sam avto ima pa še vedno enako nalogo kot jo je imel na začetku – ugajati družinskim potrebam.

Na sprednjih sedežih je dovolj prostora za udobno vožnjo in ga zlepa ne zmanjka. Sredinska drsna konzola omogoča prilagajanje prostora kar pa rahlo vpliva tudi na tistega, ki sedi zadaj na sredini. Sam sistem sredinske drsne konzole je vsekakor zanimiv. Navdušenje rahlo razblini , da je potrebno konzolo premakniti popolnoma nazaj, da lahko dostopamo do 12V vtičnice ter držal za plastenke.

Odlagalnih mest scenic ponuja veliko. Sredinska konzola vsebuje kar dva velika predala. Ne smemo pa pozabiti tudi na predal pred sovoznikom.

Materiali v notranjosti so kakovostni, le prostor okoli osrednjega zaslona rahlo zmoti dejstvo, da je pravi magnet za prstne odtise. Sam sistem je pregleden in lepo oblikovan in ne zahteva dolgih in zahtevnih prilagajanj.

V drugi vrsti se sedi udobno in ponuja dovolj prostora tudi višjeraslim tudi nad glavami. Mizica na sprednjih sedežih je kakovostna za odlaganje stvari in vsebuje gumico s katero lahko pridrži dve plastenki. Tako na sami poti ne bo težav s tem, da bi morali segati v prtljažnik po še več pijače. Marsikoga bo zmotilo tudi dejstvo da scenic v tej generaciji ne ponuja več posebej poklopljivih sedežev v drugi vrsti. Kar pa se zlaganja sedežev tiče, ima že znani sistem One-Touch kjer s pritiskom na gumbe v prtljažniku (ali na osrednjem zaslonu) zložimo vsak sedež posebej ali vse hkrati. Posebnost te generacije modela grand scenic je možnost izbire samo 5 sedežev, kar prej ni bilo mogoče.

In da se posvetimo še tretji vrsti – tretja vrsta je kot pri vseh ostalih proizvajalcih samo zasilne narave. Odrasla oseba se bo morala odpovedati prostoru, a tudi otroku ne bo prijetno saj za noge ni več kot le nekaj skromnih centimetrov. Za kratke relacije bi eden odrasel že potrpel, a na daljša potovanja pa vsekakor pozabite.

Vožnja

Sama vožnja je dokaj udobna, ampak bi za družinski avtomobil vseeno izbral manjša platišča. Testno vozilo je imelo kar 20-palčna platišča, ampak glede na dimenzijo platišč tudi sam strošek pnevmatik ni tako velik kot se zdi na prvi pogled. S povzdignjenim palcem pa pozdravljamo nov sistem opozorilnika za menjavo voznega pasu. Tokrat ne ustvarja več zvoka in s tem moti ostale sopotnike ampak o tem opozarja samo voznika z vibriranjem volana.

Sam motor je zelo varčen, bodo pa večje dinamike in moči željni uporabniki posegli po močnejši različici s 130 konjskimi močmi.