Renaultov križanec

Kadjar je renaultov križanec, ki je nastal na enaki platformi kot Nissan qashqai. Tako imata skupno platformo, podvozje, nekatere motorje ter pogon. Tukaj se pa tudi njune razlike končajo, saj je kadjar večji ter prostornejši.

S svojo dolžino spada med srednje velike križance in ponuja popolnoma dovolj prostora za štiričlansko družino. Malce nas zmoti le višji nakladalni rob prtljažnika, ampak pod sabo skriva dodaten prostor. Sredinski naslon na zadnjih sedežih lahko prekucnemo v naslon za roke zadaj sedečih potnikov. Potnika, ki bo sedel na zadnjem sredinskem sedežu bo najbolj motil visok sredinski greben, ki smo ga vajeni predvsem iz limuzinskih modelov. Konec koncev se pa tudi višjerasli ne bodo pritoževali nad prostorom, saj ga imajo povsod dovolj.

Manj nas je navdušila armaturna plošča, saj ni v stilu ostalih modelov. Instrumentalna plošča je resda digitalna, kot smo je vajeni v ostalih modelih, vendar nam multimedijska naprava da občutek, da ne gre za popoln renaultov stil. Zaznanih je bilo več različnih vrst plastike, kar je končni izgled naredilo rahlo ceneno.

Kadjar ponuja tudi podiranje sovoznikovega sedeža s čimer ustvarimo ravno dno za prevoz daljših predmetov. Všeč nam je bil tudi ročaj pred sovoznikom, ki omogoča oprijem na neravnem terenu. Ker pa vozilo ni bilo opremljeno s štirikolesnim pogonom, ročaj ni imel nobenega pomena.

Zaradi čvrstega vzmetenja je vozilo manj udobno kot bi pričakovali, pa še to je vidno najbolj samo na manj udobnih podlagah. Pa še tukaj hrup dobro tesni zvočno izolirana kabina.

Preskusni kadjar je imel kakovostno Bose ozvočenje ter navigacijo. Za ceno kave (v času pisanja prispevka) se avto vsekakor splača nadgraditi s paketom Techno Premium, saj mu tako dodamo bočno senzorsko zaščito, sistem za nadzor mrtvega kota, samodejno zaviranje v sili ter pomoč pri parkiranju.