Avto s čarobnimi lastnostmi

Tako bi lahko zapisali za novi talisman, saj nas pritegne že na prvi pogled. Pri karavanskem talismanu so se še posebej potrudili, saj smo med testom opazili kar nekaj pogledov.

Karavanski talisman glede na zunanje mere ne odstopa veliko od limuzinske različice, saj je v dolžino večji za manj kot 2 centimetra. Je pa za razliko od limuzinske različice pri karavanu celo manjši prtljažnik, ki pa je zaradi oblike celo lažje dosegljiv. Ampak pri takšnem avtomobilu to niti ni glavna stvar, saj je ustvarjen za udobje.

Kabina je zelo prostorna tako na sprednjih kot tudi na zadnjih sedežih. Sedeži so zelo udobni, kar v takšnem avtomobilu tudi pričakujemo. Sprednja potnika imata sicer nekaj več udobja, saj jima sedeži ponujajo tudi gretje, hlajenje ter celo masažo. Potnika na zadnjih zunanjih sedežih pa talisman razvaja z večjim udobjem kar se pozna za tistega, ki bo sedel na sredini. Bosta pa potnika zadaj zadovoljna, saj sredinski sedež skriva mizico za pijačo ter manjšo odprtino s katero lahko sežemo v prtljažnik.

Voznik

Vozniku bo za lažji vstop in izstop pomagal že avtomobil kar sam. Namreč, voznikov sedež se pomakne nazaj in s tem olajša dostop. Ob tem bo zadaj sedeči z večjo številko noge imel manjše probleme, kar pa tudi ni preveč moteče. Osvetlitev prostora in merilnikov je enaka kot pri že preizkušenem espacu, zato tega tukaj ne bomo ponavljali. Sam naslon za komolce spredaj v sebi skriva prostor kamor lahko shranimo dve plastenki.

Vožnja

Štirikolesno krmiljenje 4Control s katerim je bil opremljen testni talisman se odlično izkaže na tesnih mestih, saj je obračali krog vozila veliko manjši. Tisti, ki takšnega sistema še niso preizkusili jih bo sprva talisman navdušil s svojo okretnostjo pri parkiranju. Zaradi variabilnega vzmetenja, ki neprekinjeno analizira razmere na cesti je vožnja bolj udobna in lažje požira neravnine.

Ni malo ljudi, ki za večja vozila pričakujejo tudi večjo prostornino motorja. Naj omenim, da mu 118 kW (160 KM) lepo sede in mu zagotavlja dovolj moči za udobno potovanje. Za tiste, ki pa želijo bolj dinamično vožnjo pa vozilo ponuja način sport, kateri otrdi volan ter stopalka za plin je bolje odzivna. Nam je pa bolj všeč v načinu comfort, saj je vozilo narejeno za udobje in je tudi pravi poslovni karavan.

V veliko pomoč pri sami vožnji v tesnih prostorih pomagali njegovi lateralni UV senzorji in tako preprečevali, da samega avta ne bi poškodovali.

Prtljažnik

Sam prtljažnik sicer ni največji v razredu, ampak s svojimi 572 litri osnovne prostornine je dovolj velik in dobro zasnovan. S povečanjem na 1681 litrov pa nam omogoča ravno dno. Podiranje sedežev je enostavno in hitro, saj za to skrbita vzvoda v prtljažniku. Da bomo pa prtljažnik lažje napolnili ali izpraznili pa nam olajša delo nizek nakladalni rob prtljažnika.