Podjetje Faraday Future (FF)  je potrdilo 2 milijardi ameriških dolarjev lastniškega kapitala po odobritvi Odbora za tuje investicije v Združenih državah Amerike (CFIUS). To je pomemben mejnik za FF, da doseže svojo vizijo zagotavljanja čistega, inteligentnega, povezanega in skupnega globalnega mobilnega ekosistema. Yueting Jia, ustanovitelj podjetja, bo tudi uradno prevzel vlogo direktorja FF Global.

30. novembra 2017 je podjetje Season Smart Limited sklenilo investicijsko pogodbo za vlaganje dveh milijard ameriških dolarjev v Faraday Future.

Danes družba FF pozdravlja tudi Evergrande Health Industry Group Limited (Evergrande Health), kot najnovejšega strateškega investitorja in delničarja po prenosu lastništva Season Smart Limited na Evergrande Health . Transakcija je bila zaključena po zaključku pregleda in preiskave s strani CFIUS.

V skladu s pogoji naložbe v višini dveh milijard ameriških dolarjev so podrobnosti strukture delnic 45% za Evergrande Health (vlagatelj), 33% za prvotnega delničarja in 22% za ekipo FF.

FF se zahvaljuje vsem partnerjem, dobaviteljem, zaposlenim in novemu investitorju za potrpežljivost in nadaljnjo predanost podjetju v tem ključnem procesu rasti. FF pozdravlja Evergrande Health kot novega strateškega vlagatelja. Več kot 1000 zaposlenih po svetu si bo še naprej prizadevalo za premikati meje različnih industrij in izmenjavo inteligentnega mobilnega ekosistema, ki ga želimo ustvariti. Ta pritok financiranja nam omogoča, da nadaljujemo z namenom, da bi dosegli cilj FF 91, našega prvega proizvodnega vozila.

FF bo še naprej uporabljal sredstva, namenjena za izpolnitev naše najpomembnejše prioritete – dokončanje razvoja in dostavo prvega proizvodnega vozila, FF 91 na trgih ZDA in Kitajske. Naložba bo tudi podpirala Faraday Future za razširitev svojega proizvodnega plinovoda, razvoj najsodobnejših tehnologij in hitro rast poslovanja na svetovnem trgu, vključno z našimi proizvodnimi zmogljivostmi v Hanfordu, Kaliforniji ter provinci Guangzhou Nanshi ter Guangdong na Kitajskem.