Si predstavljate, da si kupite športnika za 800.000 evrov in ga le nekaj ur po nakupu razbijete? Ne? Tudi mi ne. Se je pa to zgodilo nekemu novopečenemu nemškemu lastniku.

Slika, ki je obšla splet, kaže hiperšportnika obrnjenega proti steni. Čeprav ne moremo pojasniti natančne škode, ki jo je utrpel ta McLaren, je povsem jasno, da le ta še ni za odpis. Kljub temu, da je trčil v steno, tik za tem ko je voznik izgubil oblast nad vozilom, je avtomobil prejel le nekaj manjše škode. Udar pa je bil dovolj močan, da so se vklopile varnostne blazine.

Glede na Instagram objavo McLaren München kaže, da je lastnik vozilo prevzel v soboto, le nekaj časa kasneje pa je že utrpel nesrečo.

Kolikor je znano je to prva nesreča McLaren Senne, omejenega hiperšportnika, poimenovanega po legendarnemu Aytonu Senni. Vseh 500 vozil je bilo prodanih pred decembrsko uradno predstavitvijo, kljub ceni dobrih 800 tisoč evrov.

Opis modela sledi v kratkem na naši spletni strani. Sedaj pa le nekaj osnovnih stvari. Pospešek do 100 km/h doseže v 2,8 sekunde ter največjo hitrost 340 km/h. 789 KM in 800 Nm navora je manj kot pri McLaren P1. Ampak kot trdi proizvajalec, je hitrejši na kateri koli progi.