Renault je predstavil uradne slike notranjosti pete generacije modela Clio. Popolnoma preoblikovana armaturna plošča ni edina značilnost kokpita, ki ima sedaj večji multimedijski sistem in digitalno instrumentalno ploščo.

23,6-centimetrski (9,3-palčni) navzgor zaobljeni zaslon je doslej največji med modeli znamke. Je rahlo obrnjen proti vozniku in vsebuje vse zahtevane funkcije za večpredstavnost in navigacijo.

Digitalna instrumentna plošča je na voljo tudi v več velikostih, ki segajo od 7 do 10 palcev (17,8 do 25,4 centimetrov). V svoji najboljši ponudbi vključuje tudi GPS navigacijo. Po besedah Renaulta so 9,3 in 10-palčni zasloni največji v avtomobilih B-segmenta.

Volan je prav tako popolnoma preoblikovan in ima kompaktnejšo zračno blazino v primerjavi s prejšnjim modelom, kar izboljša vidljivost za voznika. Ima naslon za palec, širši obroč in nove osvetljene kontrolnike. Sredinska konzola je postavljena višje in s tem izboljša ergonomijo . Ponuja krajšo prestavno ročico, posebno razsvetljavo na zunanjem robu in brezžično pametno polnilno postajo, ki jo je mogoče prilagoditi glede na notranjo zasnovo.

Notranjost je sestavljena iz bolj mehkih materialov, na voljo pa bo tudi osem barvnih shem s katero bo mogoče prilagoditi armaturno ploščo, osrednjo konzolo, volan, naslon za roke ter vratne obloge. Ne bo manjkala niti izbira niti izbira ambientnih osvetlitev, ki smo jih spoznali v nekaterih modelih.

Zasnovan bo na platformi CMF-B, s katero bo podprta možnost hibridih različic. Opremljen bo tudi s sistemom avtonomne vožnje, kar množično prihaja tudi v manjše modele.

Svetovno premiero bo avtomobil doživel marca na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi.