Divo – superšportnik za izbrane

Novi Buggati divo je najbolj ekstremen proizvod francoske družbe, kar so jih kdaj ustvarili. Pravzaprav lahko na progi v Nardu (Italija) krog prevozi  kar 8 sekund hitreje kot chiron. Stephan Winkelmann, predsednik podjetja Bugatti, je odkrito povedal: “Divo ima bistveno večjo zmogljivost v smislu bočnega pospeška, agilnosti in zavoja. Divo je narejen za zavoje.”

Vozilo so predstavili v Montereyju v Kaliforniji, ime pa je dobilo po francoskem dirkaču Alberto Divu, ki je na dirki Targa Florio v poznih dvajsetih kar dvakrat zmagal z bugattijem.

Motor

Bugatti Divo ima kar 8-litrski W16 motor, z zmogljivostjo 1.500 konjskih moči. Medtem ko je ta številka enaka Chironu, Divo ima svoje nadgradnje v obliki drugih sprememb. Kljub temu je to eden izmed najbolj pošastnih motorjev, ki se proizvajajo, in lahko izstrelijo avtomobil do omejene najvišje hitrosti 380 km/h. Ali bi lahko šel hitreje? Skoraj zagotovo, ampak potem morate skrbeti za obrabo pnevmatik, porabo goriva in tako naprej.

Zavore

Kot je bilo že rečeno, je Divo namenjen za zavoje in ena stvar, katero potrebujete za odlično zavijanje, so dobre zavore, ki se ne pregrejejo. Za zagotavljanje, da se zavore ne pregrejejo, je Bugatti uvedel nove hladilne vire. Štirje viri zraka na vsaki strani ohladijo zavore skupaj z lopaticami, ki usmerjajo zrak na zavorne ploščice. Vsebuje tudi toplotni ščit, ki potiska vroč zrak skozi kolesa.

Vodenje in vzmetenje

Zavore so lahko pomembne za zavoje, toda brez ustreznega vzmetenja in krmiljenja ne pomenijo ničesar. Bugattijevi inženirji so spremenili krmiljenje in vzmetenje, da je bolj natančno in neposredno v odzivanju. Bugatti ni navedel sprememb, ki so bile opravljene pri vzmetenju in krmiljenju, vendar so opozorili, da so spremembe vzmetenja prispevale k zmanjšanju skupne teže avtomobila.

Oblika in aerodinamika

Pri vožnji skozi zavoje, mora biti avtomobili popolnoma prizemljen in to je mogoče s pomočjo podtlaka. Seveda je Bugatti v Divu uvedel številne aerodinamične sestavne dele, kar ima posledično za 90 kilogramov večjo moč Chiron. Vsebuje tudi novi sprednji spojler, kateri zrak potiska skozi stranske odprtine kot tudi nova zasnova zračne zavese za boljši pretok zraka vzdolž zadnje strani Diva. V zadnjem delu je krilo, ki je široko dva metra in je na fiksni višini. To krilo se prilagaja zaviranju in za različne načine vožnje.

Teža

Bugatti je vse spremenil, da bi zmanjšal težo vozila. Nova kolesa, pokrov hladilnika iz ogljikovih vlaken, manjša količina izolacijskega materiala, odstranitev predelkov za shranjevanje v sredinski konzoli in vratnih oblogah, spremenjeno podvozje in vzmetenje ter fiksna sprednja difuzorska loputa pomaga zmanjšati težo avtomobila. Skupna izguba v primerjavi s Chironom znaša 77 kg.

Cena

Cena vozila je določena na 5 milijonov evrov. Bugatti je omejeval proizvodnjo Diva na samo 40 primerkov. Ter še preden začnete preverjati razpoložljivost na bančnem računu, naj vas opozorimo, da so bili vsi prodani že pred uradno predstavitvijo.