Ob omembi znamke Lexus marsikdo pomisli na prestižno Toyoto. Le kako ne bi, saj gre za njihovo nadznamko. In ko govorimo o prestižu, govorimo tudi o ceni. In preden vas prestrašimo naj omenimo, da je glede na konkurenco tudi cenejši.

NX – Nekaj Xtra

No, tako bi lahko zapisali za Lexusov model NX, saj na cesti izstopa s svojim izgledom. Nič drugačna pa ni notranjost. V kabini so izbrani kakovostni materiali, ki jih kar ne moreš nehati občudovati. Na samih sedežih pa imamo občutek, da sedimo doma v dnevni sobi na udobnih foteljih. In prav ti foteljasti sedeži ti dajo željo, da bi se z avtom samo vozil in vozil. Sredinska konzola izgleda visoko tehnološko s čimer izstopa od tekmecev.

Položaj za voznika je zelo dober in ima pregled nad celotnim vozilom. Sredinska konzola vsebuje velik predal kamor lahko odložimo marsikaj, ampak ni tako velika kot imajo nekateri tekmeci. V kolikor ima naše vozilo še možnost brezžičnega polnjenja telefona se le to nahaja v predalu naslona za roko (testni tega ni imel). Predalnik na vratih bi po našem mnenju lahko bil malenkost višji, ampak brez težav bo držal malo večjo plastenko pijače.

Za premik po zaslonu skrbi drsna ploščica, ki jo uporabljamo nekako tako kot računalniško miško. Tukaj so oblikovalci za to poskrbeli tako, da sama miš ne deluje kot na računalniku, ampak se kurzor premakne kar na določeno ikono in tako izberemo željeno opcijo. Bi pa sam zaslon premaknil bližje in bi zaradi hitrejšega izbiranja, sploh če se to dogaja med vožnjo, to opravil hitreje.

Kaj pa zadaj?

Seveda tudi potniki zadaj se nad prostorom ne bodo pritoževali. Je več kot dovolj prostora tudi za višjerasle. Tudi sama odpiralna površina je velika in nam omogoča lažji vstop kot tudi v primeru, da v avto spravljamo otroka. Edino grajo si testni Lexus zasluži v zadnji vrsti glede sprednjih sedežev. V kolikor radi sedimo bolj komfortno in stopala porinemo bolj pod sprednja sedeža bo tukaj nekaj težav, saj je to odvisno od načina spredaj vozečega. V kolikor spredaj sedeči rad sedi malo nižje nog pod sedež ne moremo potisniti. To bi lahko bila težava zgolj na daljših potovanjih.

Da sam avto spada v malce višji cenovni razred s čimer cilja na udobje vseh potnikov v vozilu pa dokazuje tudi nastavljiv nagib zadnjih sedežev. Ker pa verjamemo, da se bodo v tem vozilu najpogosteje vozile samo štiri osebe, sredinski potnik ne bo imel težav z naklonom. Saj je njegovo sedenje bolj pokončno zaradi sredinskega naslona za roke za zadaj sedeča potnika.

V zadnji vrsti bomo opazili tudi nekaj česar ne vidimo povsod. Potnik, ki bo zadaj sredinsko nameščen se namreč ne bo pritoževal nad prostorom za noge, saj avtomobil nima sredinskega grebena, kjer je običajno speljan pogonski sklop na zadnja kolesa. Razlog tiči v tem, da zadnja kolesa poganja elektro motor.

Nekaj manjše graje si zasluži polica v prtljažniku, saj bi raje videl rolo. Ker je prtljažnik dokaj velik nam polica ovira lažji dostop kar bi bolje omogočil rolo.  Ampak vse skupaj popravi dejstvo, da je testni Lexus imel električno odpiranje in zapiranje prtljažnika.

Vožnja

Sama vožnja je udobna in tudi z zvočno zatesnitvijo ni težav. Tisti, ki radi slišite brnenje bencinskega motorja boste tukaj malo razočarani saj zvočna izolacija zelo dobro opravlja svoje delo in se motorja ne sliši prav dosti. Ampak, če vas bo tole razočaralo vam bo pa bolj všeč to, da se zunanjega zvoka ne sliši prav dosti.

Samo vozilo je imelo hibridno tehnologijo s katero lahko privarčujemo pri sami porabi goriva. Pretikanja med bencinskim in električnim motorjem se ne opazi, le ob bolj odločnem pritisku na stopalko začutimo nekaj dodatne moči, saj takrat zraven poseže bencinski motor. Več o pravilni vožnji hibridnega vozila pa kdaj prihodnjič.